De Theefaktorie kadert in een familie verhaal.

Er was eens …een mama die dochterlief ging bezoeken in China. Tijdens haar werkuren kreeg ik het gezelschap van een Chinese man. Geen probleem ware het niet dat mijn Chinese taalkunde niet verder ging dan “ni hao” , goedendag!

Onze tijdsbesteding was het bezoeken van vele theehuizen. Volledig onbekend terrein maar het was wel boeiend en gezond.

Vermits ik interesse toonde werd ons theehuizen bezoek uitgebreid naar theeplantages en ontdekte ik een andere wereld , de boeiende cultuur van thee.

Dat was 2001 en na vele reizen naar en door China durfde ik een kleine zaak starten:

Tea&Things.

Ondertussen was mijn zoon ,wonend en werkend in Londen, even enthousiast en richtte samen met zakenpartner Amy hun bedrijf op : LuLin Teas.

Zij hebben mijn kleine wereld groot gemaakt en uitgebreid. Waar mijn kennis vooral de losse theesoorten betreft worden in Londen de blends samengesteld en verwerkt.

Vermits onze betrachting is om zuivere producten te bereiden en we de vraag voor theezakjes wilde verwezenlijken produceren onze machines volledig afbreekbare zakjes.

2016: Brexit referendum.

In Londen was er al verschillende jaren de wens en het idee om ook in België een stapje te zetten. Waar kan dit beter dan in Antwerpen ? Terug naar waar het begonnen is…en zo ontsproot de Theefaktorie….

Tea&Things en LuLin Teas zetten er samen de schouders onder!

Einde van dit verhaal maar we kijken vooruit naar de volgende stap.